Ingredienser:
Paibunn:
200 g smør
300 g hvetemel
ca. 4 ss vann

Fyll:
4 stk kyllingfilet
1 pk bacon
2 stk rødløk
3 båt finhakkket hvitløk
100 g frisk grønn asparges
3 ss pinjekjerner
2 ss hakket frisk timian
8 stk egg
5 dl melk
salt og pepper
3 dl revet hvitost

Fremgangsmåte:
1. Smuldre smør og mel og tilsett vann til en smidig deig. La den hvile i kjøleskapet ca. 1 time.

2. Trykk deigen ut i en smurt langpanne og prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen på 200 °C i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.

3. Stek kyllingfiletene i ca. 4 minutter på hver side. Skjær filetene i skiver.

4. Skjær bacon i biter og stek det i en panne. Ta ut baconet og fortsett med løk og hvitløk til løken er gyllen.

5. Fordel kylling og grønnsaker på den forstekte paibunnen. Hell over sammenvispet egg, melk, timian, salt og pepper. Dryss over revet ost og pinjekjerner. Stek paien videre ved 180 °C i ca. 25 minutter til eggeblandingen har stivnet og paien er gyllenbrun.

Tips
Paien kan enten serveres som en egen rett med salat og godt brød ved siden av eller som en del av en større buffet.

Porsjoner: 8 personer