PAI MED KYLLING

Ingredienser: PAI 1 stk Ferdig paideig 4 stk. Kyllingfilét 2 dl Linser 2 Stilker stangselleri 1 Rød Paprika 1 dl Vårløk 6 Skiver bacon 1 ts Basilikum ½ ts Salt 1 klype Chilipulver Parmesan 4 Egg 3 dl Fløte Litt olivenolje til steking av kylling TOMATSAUS 1 boks Hermetiserte tomater ½ Løk (middels stor) 1 Rød Paprika 2 stilker Stangselleri 1 eller ½ Kinesisk hvitløk 1 ss Tomatpuré En dæsj Heintz Chilisaus En dæsj Ketchup ½ ss Oregano eller pizzakrydder ½ ss Basilikum 1 ts Salt Tilberedning: Det hele blandes med hurtigmikser. Kok opp og la småkoke i 10 min. Skjær kylling i ca 1 x 1 cm stor terninger. Skyll linsene i kaldt vann og kok dem i 10 min med litt salt. Kutt opp grønnsakene. Stek bacon halvsprø i olivenolje. Legg paideigen i en paiform og prikk den med en gaffel. Stek kyllingen halvferdig i en panne med olivenolje. Visp eggene sammen med fløte og ha i basilikum, salt, chilipulver og grønnsakene. Sil oljen fra kyllingen og legg terningene i bunnen av paien. Legg i linsene og hell over egg og fløte blandingen med grønnsakene. Stek paien på nederste rille i ovn ved 175 grader i 25 min. Ta ut paien og dryss bacon og parmesan på. Stek videre i ovnen i 10 min. Anrettes på tallerken med tomatsaus rundt. God apetitt! Porsjoner: 3-4 Posjoner

Mer om PAI MED KYLLING

En populær rett som er enkel å tilberede og full av næringsstoffer er pai med kylling. Denne retten er likt av mange på grunn av sin allsidige smak og bredt spekter av ingredienser, som gir en rik, tilfredsstillende opplevelse.

Kyllingen som brukes i pai kan være stekt, grillet, kokt eller til og med røkt, avhengig av hva slags smak du vil legge til retten. Den kan også være marinert i forskjellige typer marinade, som soya, honning eller sitron, for å gi retten et unikt preg. De fleste oppskrifter på pai med kylling inkluderer også grønnsaker som paprika, løk, gulrøtter, selleri og hvitløk, som ikke bare gir mer smak til retten, men også øker dens ernæringsmessige verdi.

En viktig del av pai med kylling er skorpen. Den kan lages med forskjellige typer mel, som hvete, rug eller spelt, avhengig av hvilken tekstur og smak du foretrekker. Noen liker en tynn, sprø skorpe, mens andre foretrekker en tjukk, fyllende skorpe. Valget avhenger helt av din personlige smak.

En annen fordel med pai med kylling er dens mangfold. Den kan tilberedes på forskjellige måter, og det er lett å tilpasse den til dine diett- og ernæringsbehov. For eksempel, hvis du er vegetarianer, kan du erstatter kyllingen med tofu eller seitan, og hvis du er laktoseintolerant, kan du bytte ut melken i oppskriften med en laktosefri versjon eller en plantebasert melk.

Pai med kylling kan også være en fantastisk måte å bruke rester på. Hvis du har rester av kylling fra en tidligere måltid, kan du bruke det i paien. Du kan også legge til noen av dine favoritturter og krydder, som basilikum, timian, rosmarin eller chili, for å gi det en ekstra smak.

Alt i alt, pai med kylling er en fantastisk rett som er både deilig og næringsrik, men også lett å tilpasse til forskjellige smaker og dietter. Så neste gang du har lyst på en hjemmelaget måltid, kan du prøve å lage en pai med kylling. Det er enkelt, men resultatet er absolutt verdt det!.

En kommentar om “PAI MED KYLLING”

  1. Paien med kylling var nydelig! Den var full av smak, og tomatsausen smakte perfekt til. Fikk mange gode kommentarer fra gjestene! Jeg brukte mozarella i bunnen og på toppen i stedet for parmesan.

Legg igjen en kommentar