Ingredienser
500 g rabarbra (ca 1 liter oppskåret rabarbra)
7 dl vann
1 1/4 dl sukker
1 1/2 ss potetmel
Tilberedning
Skyll rabarbraen og skjær den i mindre biter. Grovstilket rabarbra bør skrelles.
Kok opp vann og sukker. Legg i rabarbraen og kok den mør under lokk i 3-4 minutter. Rør potetmelet ut i litt kaldt vann. Trekk kokekaret fra varmen. Hell i jevningen i en tynn stråle under omrøring. Suppen skal deretter bare kokes opp. Hell den i en bolle og dryss over sukker.
Server suppen helst kald med melk og sukker.
Dette er første gange jeg lager rabarbrasuppe, det jeg har hørt er at rabarbraen må taes og kokes før st.hans, da er jeg på god vei, også må jeg på butikken å kjøpe kavringer, dette er snadder, kald rabarbrasuppe og kavringer, sommermat på høyt plan, det er også skikkelig snadder med fersk makrellpir, med nypoteter, også rabarbrasuppe etterpå !,, tenna renner bare ved tanken