Ingredienser

120 g Smør, usaltet
250 g Lys sirup
4 ss Rømme
250 g Sukker
2 ts Stjerneanis
1 ts Nellik, malt
1 1/2 ts Ingefær, malt
2 ts Hjortesalt
500 g Hvetemel
1 Eggehvite
100 g Mandler

Tilberedning

Smelt smør og ha i sirup. Sikt inn hvetemel og krydder og bland alt sammen. Dekk deigen til med plastfilm og sett den kjølig til neste dag.

Skåld mandlene og legg dem til tørk på papir til neste dag. Del mandlene i to med en skarp kniv.

Sett stekeovnen på 180-200 grader.
Ta ut litt deig om gangen på bakebordet og kjevl deigen tynt ut. Løft og snu på leiven underveis og dryss på litt mer hvetemel om nødvendig. Skjær opp i rutemønster på skrå med skarp kniv eller tagget bakespore. Løft kakene forsiktig over på bakepapir. Legg på en halv mandel på midten av hver sirupssnipp. Pensl med lett sammenpisket eggehvite. Stekes gylne i 8-10 minutter.
Avkjøl helt på bakerist. Oppbevares i tett kakeboks.