120 g Smør, usaltet
250 g Lys sirup
4 ss Rømme
250 g Sukker
2 ts Stjerneanis
1 ts Nellik, malt
1 1/2 ts Ingefær, malt
2 ts Hjortesalt
500 g Hvetemel
1 Eggehvite
100 g Mandler
Smelt smør og ha i sirup. Sikt inn hvetemel og krydder og bland alt sammen. Dekk deigen til med plastfilm og sett den kjølig til neste dag.
Skåld mandlene og legg dem til tørk på papir til neste dag. Del mandlene i to med en skarp kniv.
Sett stekeovnen på 180-200 grader.
Ta ut litt deig om gangen på bakebordet og kjevl deigen tynt ut. Løft og snu på leiven underveis og dryss på litt mer hvetemel om nødvendig. Skjær opp i rutemønster på skrå med skarp kniv eller tagget bakespore. Løft kakene forsiktig over på bakepapir. Legg på en halv mandel på midten av hver sirupssnipp. Pensl med lett sammenpisket eggehvite. Stekes gylne i 8-10 minutter.
Avkjøl helt på bakerist. Oppbevares i tett kakeboks.
Takk , de må prøves!
Kjempegode pepperkaker(er egentlig en oppskrift på sirupssnipper.)
3 dl lys sirup
3 dl sukker
3 dl kremfløte
200 g smør
1 ts malt anis(apotek)
1 ts kanel
0,5 ts pepper
o,5 ts ingefær
1 ts natron
1 ts hjortetakksalt
16 dl hvetemel
Ha sirup, sukker og fløte i an stor kasserolle, kok opp. Skru av plata og ha i smør i biter.
Når alt smøret har smelta, ha i siktet mel blanda med krydder og hevemiddel. Rør godt sammen og sett i kjøleskap over natta. Kjevle ut og stikk ut pepperkaker.
Kan også brukes til pepperkakehus. Stekes i 180 grader 8-10 minutter.
Nytes….