Sjokoladepasta lages av smeltet sjokolade og lys sirup etter forholdet 2:1 i vekt. F.eks 500 g smeltet sjokolade til 250 g lys sirup. Smelt sjokoladen i vannbad.
Bland inn sirup og rør godt sammen til en tykk masse. Det vil etter hvert skilles ut en del fett, og det ser ut som om massen skiller seg. Det er helt riktig!
La massen stå til avkjøling på kjøkkenbenken. Rør i den av og til slik at fettet blandes inn igjen.
Legg pastaen i en plastpose før den er helt stiv, ellers er den vanskelig å få ut av bollen .
Før du bruker pastaen, må du kna den opp slik at den blir smidig å jobbe med.
Sjokoladepasta kan brukes til alt fra blomster til kakelokk.
Når du skal kjevle sjokoladepasta, er det lurt å bruke plastkjevle og plastunderlag.
Ja, unnskyld, my bad! Den lå innpakket i gladpack på benken (riktignok holder kjøkkenet vårt 15 jevne grader noe som er kjølig, men ikke helt kjøleskaptemp…)… Første gangen la jeg den i kjøleskapet, andre gangen ikke. Samme resultat begge gangene…
Litt vanskelig å si, men du sier at du setter den i kjøleskapet? I oppskriften står det at den skal kjøle seg ned på kjøkkenbenken, altså holde minst romtempratur.
Jeg har forsøkt å lage denne to ganger nå, og alt ser fint ut til jeg skal kna den opp etter kjøleskapoppholdet. Den løser seg opp og blir til ett grovkornet pulver rett og slett. Jeg er nøye på mengder og at ikke sjokoladen blir for varm. Hva er det jeg gjør feil? Jeg bruker kokesjokolade, går ikke det?