800 g skrellede, rå poteter
200 g kokte poteter
1 ½ dl byggmel
½ dl hvetemel
½ ts salt, ½ ts pepper
ost og sirup
3-4 l kraft (buljong)
Rasp de rå potetene, og mos de kokte potetene. Bland i mel og salt til røren er så fast at den kan formes til en klubb med hendene. Stikk inn ister, ost og sirup. Form bollen godt om innholdet. Klubben skal være så fast at den beholder formen under kokingen. Småkok klubben i kraften i minst ½ time.
Duppe:
½ l fløtemelk
100 g brunost
2 ts sukker
2 ss Hvetemel
Rør melet ut i litt av melken, osten og sukkeret. En liten klatt godt smør gjør også godt. Kok det hele opp til det blir en jevn fin saus. Stek flesket.
Server rykene varm klubb med flesk og duppe til.
Klubb nøyaktig slik jeg kjenner det fra barndommen.