Ingredienser
jasminris rød paprika hvitløk kyllingfilet (1 stk pr person) rå egg (1 stk pr person ca) soyasaus salt olje å steke i
Tilberedning
kok ris som vanlig. ha gjerne hvitløk i kokevannet, det pleier jeg å ha. hakk opp paprika og stek det sammen med kyllingfiletene og hvitløken. skjær kyllingen i strimer. ha alt oppi en dyp stekepanne sammen med risen. rør inn eggene. de skal stivne i småbiter i risblandingen. rør inn soyasaus og salt. la det bli godt stekt.

Mer om: Stekt ris med kylling og egg

«Stekt ris med kylling og egg» er en populær rett som hovedsakelig kommer fra Asia. Den er elsket for sin enkelhet, allsidighet og rike smaksprofil. Det som er fantastisk med denne retten, er at den kan tilpasses etter det du har på hånden. Noen kan for eksempel bruke resteris og rester av grillet kylling for å lage en ny og deilig rett.

Typisk er «Stekt ris med kylling og egg» laget ved først å steke kyllingen og deretter tilsette oppskårne grønnsaker, som vårløk, gulrøtter, mais og erter. Etter at grønnsakene er blitt litt myke, tilsettes ris, egg og krydder. Retten får sin karakteristiske smak fra soyasaus og oystersaus, men noen foretrekker å tilsette litt sesamolje for en dypere, mer nøtteaktig smak.

En interessant variant av denne oppskriften inkluderer bruk av ris som har blitt kjølt ned over natten. Dette gjør at risen får en litt fastere tekstur og tar bedre opp smakene fra de andre ingrediensene. Dette er derfor et utmerket alternativ hvis du ønsker å bruke risrester.

Men husk, hemmeligheten bak en god «Stekt ris med kylling og egg» ligger i timingen. For å unngå at eggene får en gummilignende konsistens, er det viktig å røre raskt og jevnlig når de er tilsatt. Kyllingen bør også være godt stekt, men fortsatt saftig og mør.

Dette er altså en rett som gir gode muligheter for variasjon, og passer godt både til hverdags og til mer spesielle anledninger. Hvis du ikke allerede har prøvd å lage «Stekt ris med kylling og egg» hjemme, anbefales det sterkt å prøve denne smakfulle og tilfredsstillende retten.