Verdens beste sjokoladekake

Ingredienser
4 dl sukker 1 dl kakao 3 dl hvetemel ¾ ts bakepulver 2 ts vaniljesukker 200 gr smør 4 egg Krem: 1 dl kakao 2 dl melis 3 dl fløte 2 ss cognac / sherry / whisky
Tilberedning
Alt blandes. 200 gr smør eller margarin smeltes og avkjøles. 4 egg blandes i ett og ett om gangen i det avkjølte smøret. Bland alle ingrediensene godt sammen. (Røren ser litt merkelig mislykka ut under tilberedning, men den ordner seg.) Røren has i form på 24 cm og stekes på 175 grader i ca 35 minutter. Nederste rille. Krem: 1 dl kakao 2 dl melis 3 dl fløte 2 ss cognac / sherry / whisky Pisk fløten saftisaktig. Rør inn siktet kakao og melis. Skal bli tykk og slett. Til slutt blandes cognac inn. Istedenfor cognac kan en bruke appelsinjuice i kremen. Kaken deles i to / tre lag. Krem fylles mellom og rundt hele kaken. Kaken bør stå og trekke i 2-3 dager ferdig fylt før den nytes.

Mer om Verdens beste sjokoladekake

Å påstå at en sjokoladekake er verdens beste kan virke subjektivt. Men, det er enkelte kriterier som gjør sjokoladekaker spesielt gode. Her skal vi snakke om suksessen bak den anerkjente sjokoladekaken, dens historie, dens unike ingredienser og hvordan man lager den.

Før vi begynner å snakke om verdens beste sjokoladekake, er det interessant å kjenne til dens historie. Sjokoladekake har røtter i mesoamerikanske kulturer som aztekerne og mayaene. De drikker kakao blandet med krydder og korn for seremonier. Europeerne adopterte kakaobønnen på 1500-tallet, og den første sjokoladekaken ble opprettet på 1800-tallet. Før denne tiden ble sjokolade hovedsakelig brukt i drikker.

Den anerkjente sjokoladekaken som mange anser for å være den beste i verden kaller vi «Death by Chocolate». Denne kaken ble først introdusert på 80-tallet av en berømt britisk kokk, Nigella Lawson. Denne kaken skiller seg ut med sin intense sjokoladesmak og saftige tekstur.

«Death by Chocolate» er kjent for sin unike kombinasjon av rike ingredienser. Den inneholder høy prosentandel mørk sjokolade, både i kakemiksen og ganachen. I tillegg til å gi en rik og dyp sjokoladesmak, tilfører mørk sjokolade også sunne antioksidanter. Den inneholder også myke biter av fudge brownie, som gir en unik tekstur som gjør at hver bit smelter på tungen.

Hvordan lage «Death by Chocolate» krever ikke bare presisjon, men en stor grad av tålmodighet. Sjokolade, sukker, mel og kakao blandes sammen for å lage den fuktige basen. Deretter blir små biter av fudge brownie foldet inn. Kaken skal stekes i en lav temperatur for å beholde sin saftighet. Deretter toppes den med en rik sjokoladeganache og pyntes med mer browniebiter og sjokoladekrøller. Hele prosessen kan ta opp til flere timer, men resultatet er en saftig, seig sjokoladekake med en uimotståelig dybde av smaker og teksturer.

«Death by Chocolate» er mer en kulinarisk sensasjon enn bare en kake. Den har ikke bare forført de fineste ganer rundt om i verden, men har også overbevist de mest skeptiske. Selv om det er mange konkurrerende sjokoladekaker som kan friste, står «Death by Chocolate» fremdeles som et eksempel på dekadens og perfeksjon innen sjokoladebakeri. Er det kanskje verdens beste sjokoladekake? Den konklusjonen overlater vi til deg å trekke.

35 kommentarer om “Verdens beste sjokoladekake”

  1. Kjempe god 🙂 Litt mindre kakao i fyllet og appelsinjuice å dynke med er toppers…lot den stå å godgjøre seg i 2 dager. Måtte stekes i 90 min og ikke 35min. Doble fyllet og pynt som du vil med kakesprøyte og dekor 🙂 nam nam :-))

  2. Supergod kake 🙂 og ja den blir bedre jo lenger den står. Unga eeeeelsker den 🙂 nam nam

  3. Det her må være den værste kaken jeg har smakt i mitt liv, PS vi tok på kiwi og gulerot og det ble bare være, på en skala fra 1-10 er denne kaken minus -4, ÆSJ ÆSJ ÆSJ, kan bli god hvis den ikke er så mye mørk sjokolade, mere lys sjokolade, BREKKER MEG

  4. Jeg laget kaken med glutefritt mel( Schär mix patisserie). Det ble helt supert,brukte samme mål. <Lett og god kake.

  5. Anbefales! Bakte denne til pappas bursdag og hele selvskapet ELSKET den. Nå lager jeg den igjen til nyttårsfeiring i morgen. Fantastisk god sjokoladekake!

  6. Hei!<3jeg elsker denne sjokoladekaken, meg og min venninne vi lager et "program" som heter baketid og vi ELSKER og bake!:) dere burde ta litt frosting på så blir den helt vidunderlig !!!:)

  7. Tips for å gjøre kaken enda bedre: hakk opp en plate mørk sjokolade og bland inn i røren. Har bakt denne kaken maange ganger! Like god hver gang! Skal bakes til 17. mai nå:D

  8. Hvorfor er det 2 «krem » oppskrifter i denne sjokoladekaken? Og hva mener du med «alt blandes» ?

  9. Denne kaken er kjempe god!! God og saftig i flere dager etter at den er bakt. Jeg spiser den samme dagen jeg har bakt den å den er like god da. Har bakt den flere ganger nå å blir like vellykket hver gang å da bruker jeg oppskriften slik den står her. Så for dere som klager på oppskriften får prøve en gang til pga dere må ha gjort noe feil. Anbefales!!!

  10. Har bakt denne kaken flere ganger, og alltid faar jeg spörsmaal om oppskriften 🙂 Naa sist her i Tyskland! Den er kjempegodt likt av baade store og smaa. Fant ut at den gjerne kunne staa litt lenger i ovnen. Takk for oppskrift!!

  11. Nydelig sjokoladekake 🙂 Kan virkelig anbefales. Måtte steke den noe lengre enn i oppskriften. Er glad i krem, så den doblet jeg, da ble det også nok til å pynte litt 😉

  12. Veldig god. Brukt litt mindre sukker og en annen glasur. Saftig og god.

  13. Går det ann å bruke kaffe i kremen, da jeg ikke har Cognac stående??

  14. Hei:) Kan ikke si om kaken smaker noe godt, for akuratt nå står den
    i ovnen…., men deigen var KJEMPE god!!!! Hehe:) Men Jeg har et spørsmål, går det greit om den
    ikke står å trekker i 2-3 dager? Jeg vil nemlig spise den i dag:)))
    Klem kakemoms!

  15. Det står ikke egg i selve handlelisten, kun i selve oppskriften.
    Kjekt om det hadde stått EGG i «handlelisten» slik at jeg hadde sluppet å løpe til butikken midt
    i bakingen ;P
    Og dumt med bildet 🙂

  16. Synd at vi ikke ser bildet men jeg Bakte det det var god <3
    Elsker Kaken

  17. Absolutt grunn til å anbefale denne. God og smakfull, enkel og lage!

  18. Jeg lagde den uten krem jeg. Og så spiste jeg den bare med en gang etter at den ble kald. Hos meg smakte den Brownies aktig. Men så stekte jeg den jo i 70 minutter da. (Stakk i kakenål der den ikke så ferdig ut) Men den ble veldig god! Jeg siktet litt melis over kaken, og vòila! Den perfekte Brownies kaken 🙂 Tusen takk for oppskriften ;D

  19. hei:)

    Jeg elsker å bake.
    Det er gøy!!! Jeg lurte på om dere kunne. ta også sende meg en verdens beste krydder kake.. ? det hadde hvert fint assa???!!!

  20. Kjempegod kake. Jeg dynket kaka med kaffe og serverte den etter en dag.

  21. Gjør ikke noe at det ikke er bilde. SJokoladekake er så himla godt at det er det samme hvordan den ser ut :):):):):)

  22. Det er litt dumt at den skal stå og trekke i 2-3 dager … det er jo veldig lenge… og det er og dumt at det ikke er bilde.

  23. Veldig dumt at ikke det er bilde! Man har liksom ikke lyst til å lage kaka når man ikke ser ossen den ser ut..

  24. KANONKAKE, beste ever: tips, bruk litt mindre kakao i fyllet enn det står, blir bedre da. Bruk juice i kremen og litt på bunnen.

  25. det er dumt at vi ikke for se bilder av kaken da er det leter og se hvordan den ca skal se ut..

Legg igjen en kommentar